Index Vakbarát Hírportál

Lakópark helyett rémálom, cselező Hosszú Katinka és karácsonyozó Milák Kristóf

2021. augusztus 2., hétfő 20:42

Hazatérő úszóinkat ünnepeltük, miközben fél szemmel már a kedden várható éremesőre tekintgettünk. Megmutattuk, hogyan pályázhat állami pénzre az, aki Berki Krisztián példája nyomán kedvet kapott az elektromos bringázáshoz, és kiderült, hogy még mindig az építőipar a legnagyobb magyar kalandjáték. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írt az Index hétfőn.

Ma nem lehetett panaszunk az olimpiára, világbajnok birkózónk, Lőrincz Tamás legyőzte iráni ellenfelét, és legközelebb az aranyéremért léphet a szőnyegre. A női kézilabda-válogatott pedig három vesztes meccs után feltámadt, és a negyeddöntőben folytathatja a norvégok ellen. Hogy ehhez milyen három feltételnek kellett teljesülnie, az kiderül helyszíni tudósításunkból.

Úszóinknak már nem kell tervezgetniük, a tokiói hősök ma hazatértek az olimpiáról. Hosszú Katinka kicselezte az újságírókat, de az ezüst- és aranyérmet szerző Milák Kristóf nem menekült el a kérdések elől. Pedig nem titkolta, hogy pihenni akar, legszívesebben karácsonyig nem is gondolna az edzésre. 

Az építőipar továbbra is a legnagyobb magyar kalandjáték, és ezt saját bőrükön tapasztalhatták meg azok a pilisborosjenői vevők, akik tízmilliókat fizettek ki előre a lakóparki csodákért, de házak helyett pereket kaptak a nyakukba. Olvassa el a másfél éve tartó kálvária részleteit!

Időszerű kérdést boncolgat a Sustainability folyóiratban publikált tanulmány, amely arra keresi a választ, hogy hol lehet a legnagyobb eséllyel túlélni azt, ha az emberi civilizáció összeomlik. A jó hír, hogy vannak ilyen helyek, a rossz pedig az, hogy nekünk csomagolnunk kell. Bővebben itt!

Magyarország az utóbbi években az illegális kutyakereskedelem egyik fellegvárává vált, évente több tízezer kölyökkutya hagyta el az ország határait. Az EU-s és a hazai jogszabályok változásai után úgy tűnik, van rá esély, hogy végre megregulázzák az elszabadult piacot. Részletek itt!

Berki Krisztián a büntetőfékezéses ügy után nem sokat tétovázott, és jogosítvány híján kétmilliós elektromos biciklire pattant. Pedig ha vár egy kicsit, akár pályázhatott is volna, hogy lefaragjon a költségekből. Hogy ne járjon úgy, mint Berki Krisztián, olvassa el összeállításunkat!

FEMINA: Egykor a hollywoodi sztárok üdülőhelye volt, ma szellemváros: a ciprusi Varósziát 1974-ben szállta meg a török hadsereg, és közel fél évszázada pusztul a turistaparadicsom. Az újranyitási tervek viszont komoly indulatokat váltanak ki. Az egyik leghíresebb kísértetváros helyzetéről a Feminán olvashat bővebben.

DÍVÁNY: A társadalom mintegy 2,1 százalékát teszik ki úgynevezett szuperintelligens gyerekek és felnőttek. Ez a szám az utóbbi évtizedekben nem mutatott változást, a téma mégis egyre felkapottabbá válik, és a társadalmi megértés érdekében tisztázást igényel. A Dívány cikke rendet tesz a fogalmak között.

AZ ÉN KUTYÁM: Sokat ugat és gyakran ideges kutyád? Az én kutyám utánajárt, segít-e a közösségi médiában egyre népszerűbbé váló technika, a fülvédő. Bővebben itt!

NAPI.HU:  Július elsejétől mégsem állították át a háztáji napelemes rendszerek szaldó elszámolását bruttóra, így a tavaly beharangozott rendszer szereplői (úgy a megrendelők, mint a rendszertelepítők) kicsit becsapva érzik magukat. A Napi.hu annak ment utána, hogy mit tapasztalnak az első félév nagy rohama után.

Rovatok