Index Vakbarát Hírportál

Harmadik oltás, drága magyar űrhajós, Putyin bajban

2021. augusztus 5., csütörtök 19:52

Tematikus napon vagyunk túl, amelynek az olimpiai érmek mellett a répa volt az egyik főszereplője. Ugyanis nemcsak a strandételek trónjára tört a Balatonnál, hanem még Vlagyimir Putyin pozícióját is megrendítette. Emellett megtudtuk, mi vár a következő magyar űrhajósra, és kiderítettük, hogy állnak a kórházi várólisták ma Magyarországon. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írt az Index csütörtökön.

Egy olimpiai aranynak és két ezüstnek örülhettünk ma. Noha néhány másodpercig ő maga sem tudta, de végül Tótka Sándor megnyerte a férfi kajakozók 200 méteres egyéni döntőjét. Női vízilabdázóink viszont ma nem nyitották ki a gólcsapot, így a bronzért küzdhetnek. Ha szeretné újra átélni Tótka Sándor döntőjét, itt nézheti meg.

Egyéves amerikai kiképzés vár a leendő magyar űrhajósra, aki legkésőbb 2025 első felében indulhat a Nemzetközi Űrállomásra. A külügyminisztérium az Index megkeresésére elárulta, hogy a projekt nagyjából harmincmilliárd forintot emészt fel a következő három évben. Hogy mire megy el a pénz, az kiderül cikkünkből.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora megszólalt a harmadik oltásról, amelyet egyáltalán nem javasol a fiataloknak. Szerinte erre azoknak van szükségük, akiknek gyenge az immunrendszerük vagy idősek. Mindenki más esetében a legfontosabb az, hogy az első két oltást felvegye. Részletek itt!

Vlagyimir Putyinnak nem sokszor kell magyarázkodnia, most azonban egy tévéműsorban mégis erre kényszerült. Az orosz elnököt az elszálló élelmiszerárakról faggatták, ugyanis már az ecuadori banán is olcsóbb, mint az orosz sárgarépa. Cikkünkből megtudhatja, mi áll a Putyinnak komoly fejfájást okozó áremelkedés hátterében.

A negyedik hullám előszobájában sincs ideje pihenni az egészségügynek. Heteken belül szembenézhetünk a delta-variáns okozta megbetegedésekkel, de a kórházaknak és a betegeknek más problémájuk is akad: hihetetlenül hosszúak lettek a kórházi várólisták. Hogy melyik műtétre mennyit kell várni, megtudhatja összeállításunkból.

A lángosok trónjára törnek az egészséges strandételek, a legnagyobb fenyegetést pedig a morzsában kisütött répa jelenti a retró konyhára. Az Év Strandétele versenyt ugyanis a balatonfenyvesi Konyhám répa dog nevű étele nyerte, az Év Felfedezettje pedig a világosi Tarow Bisztró lett vegán bundás kenyerével. Bővebben itt!

Már javában szervezik a jövő évi Sziget Fesztivált. Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője elmondta, hogy a fellépők névsora már harminc-negyven százalékban összeállt. A Magic Mirror, amely a Sziget LMBTQ-helyszíne, biztosan marad, a VIP-részlegbe pedig ezentúl bárki vehet jegyet. Részletek az interjúnkban!

NAPI.HU: A NAV közzétette a huzamosabb ideje jelentős adótartozással rendelkezők listáját, amelyen ezúttal is szerepelnek ismert nevek. Bróker Marcsika ugyan eltűnt, ám a lánya átvette a stafétabotot, és Bíró Ica neve is felbukkan a legalább tízmilliós adótartozással rendelkezők között. Hogy kik kerültek még fel a listára, az kiderül a Napi.hu cikkéből.

FEMINA: Bár nehéz elképzelni, de az olasz fasiszta diktátor, Mussolini igazi nőfaló volt. A vele együtt kivégzett Clara Petaccit teljesen elkápráztatta a nála közel három évtizeddel idősebb férfi személyisége, szenvedélyes kapcsolatukról naplójában is beszámolt. A különös viszonyról a Feminán olvashat bővebben.

DÍVÁNY: Hogyan derülhet fény fél mondatból egy húsz évig tartó viszonyra? Milyen titkokat rejthet egy lábakélt levelezés? Mennyi mindent hallgathat el egy feleség, amikor nőcsábász férjéről ír könyvet? A Dívány szerzője Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténésszel beszélgetett Kosztolányi Dezsőről.

AZ ÉN KUTYÁM: A lakásban tartott kutyáknak óriási szükségük van a mozgásra, és ebből a gazdáik is profitálhatnak. Az Én Kutyám cikke bemutat néhány meseszép budapesti kutyasétáltató helyet.

Rovatok