Index Vakbarát Hírportál

Az Emmi nem árulja el, hány 12 év feletti gyereket oltottak be eddig

2021. augusztus 17., kedd 07:57

A háziorvosokat is bevonják az iskolai oltásba, valamint az oltás felvételére rendelkezésre álló időpontokat is kibővítik – írja a Népszava.

A lappal az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) közölte, hogy az iskolaorvosokon kívül a háziorvosokat is bevonják tanévkezdéskor a 12-18 évesek koronavírus elleni beoltásába. Hozzátették: az eredetileg tervezett augusztus 30-31-i dátumok mellett

az oltás felvételére még szeptember elején is lesz lehetőségük a 12 év felettieknek.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az igényfelmérések csak augusztus közepe után kezdődhetnek meg, mivel augusztus eleje túl korai időpont lett volna ehhez.

A Népszava azt is megkérdezte az Emmitől, hogy mikor kezdődhet meg az igényfelmérés, de erre a kérdésre nem küldött választ a tárca, ahogy arra sem, hogy a gyermekek közül eddig hányan kaptak oltást. 

Az iskolai oltás körüli kérdéseket korábban az alábbi cikkünkben foglaltuk össze. 

PONTOSÍTÁS

Lapszemlénk korábbi változatában valótlanul állítottuk, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma elrendelte volna az iskolaigazgatóknak, hogy már augusztus elejéig mérjék fel, hányan vennék fel az oltást. Ilyen utasítás nem született, így azt nem is tudta  később visszavonni az Emmi.

Rovatok