Index Vakbarát Hírportál

Öt traumatológus visszatért a zalaegerszegi kórházba

2021. augusztus 19., csütörtök 19:34

Öt traumatológus visszatért a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba azok közül, akik két hónapja felmondtak – erősítette meg az intézmény a 24.hu korábbi értesülését.

Amint arról az Index júniusban beszámolt, a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályának dolgozói közül hét szakorvos bontotta fel határozatlan idejű egészségügyi szolgálati jogviszonyát az ügyeleti díjak alacsony mértéke miatt. Ezzel szinte a teljes traumatológiai osztály megszűnt létezni, működése egy időre leállt.

A műtétre, illetve komoly ellátásra szoruló betegeket három másik intézménybe terelték át, Nagykanizsára, Szombathelyre és Kaposvárra. Előbbi kettő több mint 50-50, utóbbi 130 kilométerre található a Szent Rafael Kórháztól. Az intézmény élére később a Pécsi Tudományegyetemről sikerült főorvost találni, és augusztus 1-jétől indult újra a kezelés.

Azt nem tudni, hogy a visszatérők között van-e Szekér Zoltán korábbi osztályvezető főorvos, az azonban kiderült, hogy semmiféle bérmegállapodás nem történt a régi-új kollégákkal.

A korábbi stagnálás helyett jövőbemutató fejlődés indult el az osztály életében

 – tették hozzá, kiemelve, hogy az orvosi csapat bővül a traumatológián.

Rovatok