Index Vakbarát Hírportál

Eddig összesen három jelölt indulhat biztosan az ellenzéki előválasztáson

2021. augusztus 27., péntek 11:59

Az ellenzéki előválasztás hivatalos közösségi oldala szerint eddig három képviselőjelöltnek ajánlásait ellenőrizte az Országos Előválasztási Iroda. A jelöltek neve már biztosan szerepelni fog az előválasztás szavazólapján.

Csütörtökön jelent meg az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon, hogy a helyi választási bizottságok augusztus 25-én a Békés megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületben induló Stummer János (jelölőszervezetek: Jobbik, DK, Momentum, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom) ajánlásainak ellenőrzéséről küldtek be jegyzőkönyvet az Országos Előválasztási Irodának.

Pénteken már arról tájékoztatott a hivatalos közösségi oldal, hogy ugyanez megtörtént csütörtökön két másik jelölt esetében is. Ellenőrzésre kerültek a Vas megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületében induló Czeglédy Csaba (jelölőszervezet: DK) és a Pest megye 8. sz. országgyűlési egyéni választókerületében induló Jószai Teodóra (jelölőszervezetek: DK, Momentum, Liberálisok) ajánlásai is.

A jegyzőkönyvek alapján az Országos Előválasztási Iroda mindhárom jelölt előválasztási indulását engedélyezte, és gondoskodik róla, hogy szerepeljenek a szavazólapon. Ez azt jelenti, hogy mindhármójuknak sikerült legalább négyszáz érvényes ajánlást összegyűjtenie a hivatalos előválasztási jelöltséghez.

Korábban már megírtuk, hogy Karácsony Gergely és Dobrev Klára is közölte, összegyűjtötték a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges húszezer ajánlást, Jakab Péter pedig már közel áll hozzá, hogy teljesítse.

Az őszi ellenzéki előválasztásra augusztus 23-án indult el az ajánlásgyűjtés. A jobbikos Stummer János volt az első, aki jelezte, hogy már az első napon leadta az ajánlásait. A Demokratikus Koalíció az ajánlásgyűjtés második napján adta hírül, hogy egyéni képviselőjelöltjei összesen több mint 25 ezer ajánlást gyűjtöttek, a hatvan jelöltjük egyharmada már az első napon megszerezte az induláshoz szükséges ajánlásokat.

A napokban több jelölt is bejelentette közösségi oldalán, hogy bár még folytatják az ajánlásgyűjtést, de a szükséges támogatásuk már megvan az induláshoz.

Rovatok