Index Vakbarát Hírportál

Kitüntették Novák Katalint Rómában

2021. augusztus 29., vasárnap 18:26

Szent Mórus Tamás-díjjal tüntették ki Rómában Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert − tájékoztatta a miniszter sajtóosztálya vasárnap az MTI-t.

Rómában, a katolikus törvényhozók idei több napos tanácskozáson Szent Mórus Tamás-díjjal ismerték el Novák Katalin munkájának eredményességét, amellyel a „családok megerősítését és a házasságok népszerűsítését szolgálja” Magyarországon.

A katolikus egyház szentjéről, az egykori angol lordkancellárról, humanista államférfiról, az anglikán egyház és a római katolikus egyház vértanújáról elnevezett díjat évek óta,  világszerte, minden évben egy embernek ítéli oda a Nemzetközi Katolikus Törvényhozói Testület (ICLN).

A kommüniké megfogalmazása szerint ezt a díjat okkal nevezték el az államférfiak és jogászok védőszentjéről, Szent Mórus Tamásról, akit 1935-ben kanonizáltak, és aki generációk óta inspirálja a különböző vallású bírákat, ügyvédeket, jogi szakembereket és közalkalmazottakat arra, hogy életüket a közjó szolgálatába állítsák.

Rovatok