Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a minisztérium, mégsem kell védettség igazolvány a Vígszínház nézőinek

2021. szeptember 4., szombat 22:02

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma bejelentette, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben nincs szüksége védettségi igazolványra azoknak a látogatóknak, akik tiszteletüket teszik a Vígszínházban.

A jelenlegi törvénykezések szerint ha a kulturális eseményt „az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg” és a nézőnek előre megváltott jegye van az ülőhelyre, valamint az előadás alatt végig ott tartózkodik,

AKKOR AZ ADOTT KULTURÁLIS ESEMÉNY A JELENLEGI SZABÁLYOZÁSOK KIVESZIK A RENDEZVÉNY FOGALMA ALÓL.

Így a fenti feltételek mellett nem kötelező a védettség igazolása és bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi, zenei és táncművészeti előadásokat.

A Vígszínház pénteken jelentette be, hogy egy új rendelet miatt kötelező lesz a védettségi igazolvány felmutatás a színházba való belépésnél. 

A Vígszínház azt is hozzátette, hogy tegnapi közleményükkel „annak a jogkövető tájékoztatási kötelezettségnek tettek eleget, amely a fenntartóktól kapott állásfoglalás miatt vált szükségessé”. Korábban azt írták, hog a Főpolgármesteri Hivataltól kaptak állásfoglalást arról, hogy az Emmi új, szeptemer 2-i rendelete értelmében a színházlátogatást a védettségi igazolványhoz kötötte a kormány.

Az Emmitől kapott alábbi sajtóközlemény tisztázza a helyzetet és legnagyobb örömünkre továbbra is minden nézőt fogadhatunk a Vígszínház előadásaira!

– írták új bejegyzésükben.

Rovatok