Index Vakbarát Hírportál

Galla Miklós nem áll le, ragaszkodik Orbán Viktorhoz

2021. szeptember 5., vasárnap 17:44

Újra nyílt levelet írt Orbán Viktornak Galla Miklós. A humorista arra kéri a miniszterelnököt, járjon közben, hogy végre megkaphassa a Karinthy-gyűrűjét, amelyet az MTVA kuratóriuma neki ítélt, de végül nem adta oda. 

Kérem, engedje meg, hogy feltételezzem, Ön ismeri azt a személyt, aki kinevezte Dobos Menyhért vezérigazgatót, illetve az MTVA kuratóriumának tagjait. Kérem, kérje meg az illetőt, beszéljen vezérigazgató úrral és a kuratórium tagjaival. Szólítsa fel őket, hogy további késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet

írta a humorista a Facebookon. Azt is szeretné, ha visszatérhetne a Rádiókabaréba, a Petőfi Rádió pedig műsorra tűzné „a szívhez szóló, világszínvonalú” dalait.

De emellett tesz egy figyelemre méltó megjegyzést is, amely így hangzik:

Ne kelljen arra gondolnom, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Mert most erre gyanakszom, különösen a CEU- és az SZFE-ügy fényében.

Galla Miklós szeptember 1-jén egyszer már írt Orbán Viktornak a kéréssel, hogy lépjen fel az ügyben, a miniszterelnök úgy válaszolt, nem ő a gyűrűk ura, de az angol humort szereti. A humorista egyébként azt gyanítja, hogy két „rágalom” miatt nem kapja meg a Karinthy-gyűrűt, az egyik az, hogy csatlakozott a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalomhoz, a másik pedig az, hogy meztelenkedett egyszer.

Azt nem érti Galla Miklós, hogy ő egy erősebb brand, mint a kurva Karinthy-gyűrű. Nem neki kéne könyörögnie a Karinthy-gyűrűért, a Karinthy-gyűrűnek lenne megtiszteltetés, ha Galla Miklós megkapná. A Karinthy-gyűrűnek kéne levelet írnia Orbán Viktornak, hogy hadd másszon fel a Galla Miklós ujjára

– ezt már Puzsér Róbert mondja a Márkó és Barna síkideg harmadik évad első epizódjában. Kattintson a linkre, és nézze meg Puzsért, az idegeskedés pápáját!

(Borítókép: MTI / Mohai Balázs)

Rovatok