Index Vakbarát Hírportál

Rossinál elszakadt a cérna, az ellenzék kiterítette kártyáit, az EU dermedten figyel

2021. szeptember 9., csütörtök 21:10

Egy győzelem, ami kiverte a biztosítékot: a magyar válogatott ugyan pontot szerzett Andorra ellen, de Marco Rossi szövetségi kapitány szokatlanul indulatos szavakkal értékelte a látottakat. A borongós hangulat nemcsak rá volt jellemző, Lengyelországban az EU-t siratták, Orbán Viktor pedig apokaliptikus hangulatú gondolatokról beszélt. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írt az Index csütörtökön.

Rosszul alakult Marco Rossi születésnapja. Bár a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Andorrát, a szövetségi kapitány nemhogy elégedett nem volt, de elfogadhatatlan hozzáállásról beszélt. „Szégyellem magam... Öngyilkos nem lehetek, családos ember vagyok” – fakadt ki a tréner.

Angela Merkel közelgő távozása miatt a német szakértők már Európát siratták a karpaczi Gazdasági Fórumon. Szerintük az EU dermedten figyeli a világpolitikai eseményeket, és ha nem veszi fel a ritmust, Brüsszel helyett hamarosan mások hozzák meg a döntéseket. Olvassa el helyszíni tudósításunkat!

Más kiindulópontból, de Orbán Viktor is az Európai Uniót bírálta a Mathius Corvinus Collegium évnyitóján. A magyar kormányfő egy gazdaságilag zsugorodó, hitét elvesztő EU-ról beszélt, amelynek gondolkodását apokaliptikus hangulat jellemzi. Beszámolónk itt!

A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közöttieknek a Fudan Egyetemhez és a pedofiltörvény melegellenes módosításához való viszonyulásáról. Kiderült, hogy az idősebbek jobban ellenzik a Fudant, mint a fiatalok, míg a pedofiltörvény esetében differenciáltabb a kép. Részletek itt!

Van egy épület a várban, ahová nem látogat el Ferenc pápa. Az Index Járdasziget blogjából kiderül a pápát kiátkozó bíró és Orbán Viktor hivatala közötti kapcsolat. Ismerje meg az egykor a Miniszterelnökség helyén álló épület történetét!

Megemelnék a tankötelezettség korhatárát, rendeznék a pedagógusok bérét és csökkentenék a diákok leterheltségét – ha lesz tavaszi kormányváltás, ezek lesznek az első intézkedések, amelyeket az ellenzék az oktatás terén bevezet. Olvassa el tudósításunkat a Republikon Intézet konferenciájáról!

NAPI.HU: Olyan drágák a részvények a világ tőzsdéin, mint még soha. Eközben mindenki csak a további emelkedésre hajlandó játszani, s emiatt jöhet egy komolyabb esés is. A nagy befektetési bankok már elkezdték leminősíteni az amerikai piacot, és a Napi.hu cikke szerint ez még csak a kezdet.

FEMINA.HU: Fiatalkori tapasztalatai hatására lett nőjogi aktivista Bédy-Schwimmer Rózsa, aki 16 évesen fiúiskolába járt, majd a világ első női nagykövete lett. A Femina bemutatja a magyar nők egyenjogúságának egyik első nagy harcosát, akit Nobel-békedíjra is jelöltek.

DÍVÁNY: Meddig bírja egy gyerek alvás nélkül? Egy 17 éves amerikai kamasz 1963-ban világrekordot állított fel, 11 nap (264,4 óra) ébrenléttel, de meg is fizette az árát. Részletek a Dívány cikkében!

Rovatok