Index Vakbarát Hírportál

Az összeomlás szélén Afganisztán és egy budai közlekedési csomópont

2021. szeptember 10., péntek 20:06

A káosz küszöbén Afganisztán; gondok lehetnek egy fontos tömegközlekedési vonallal Budapesten; exkluzív interjú Peter Stögerrel, az FTC vezetőedzőjével és Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakozóval. Ezekről írtunk ma az Indexen.

FEMINA. Azért fejlesztette ki a kukoricapelyhet, hogy megelőzze a maszturbációt: Dr. Kellogs furcsa története. John Harvey Kellogg nevéről sokaknak a kukoricapehely ugrik be, ami nem is véletlen, hiszen részben hozzá köthető a termék és a márka kifejlesztése. Az viszont már kevésbé köztudott, hogy a finomság megalkotása a férfi maszturbációellenes kezeléseinek része volt. Történetéről és mai szemmel meghökkentő módszereiről a Femina írt bővebben.

DÍVÁNY. Problémás a mobilhasználatod? A képernyőidőből nem fog kiderülni. A technológia kamaszokra (és felnőttekre) gyakorolt hatása meglehetősen vitatott téma a médiában. Valóban negatívan befolyásolja a mentális egészségünket a megnövekedett képernyőidő? Vagy eltúlozzuk a mobilhasználattal kapcsolatos aggodalmakat? A Dívány cikkéből kiderül, hogy azért sem kaptunk egyértelmű eredményeket a témában, mert eddig a rossz kérdéseket tettük fel.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.

Rovatok