Index Vakbarát Hírportál

Tóth Csaba kihagyja a vitát, és feljelentést tesz

2021. szeptember 13., hétfő 13:53 | aznap frissítve

Az országgyűlési képviselő feljelentette Gulyás Mártont, a Partizán műsorvezetőjét.

Tóth Csaba a Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondja, egy politikusnak sok mindent el kell tűrnie és viselnie, nem csupán politikai ellenfeleinek lejárató kampányát, hanem egyes médiumok „részrehajló, a közvéleményt félretájékoztató megnyilvánulásait is”. De mindent azért nem kell, a zuglói képviselőnél pedig „most betelt a pohár”.

A szocialista politikus azt nehezményezi, hogy Gulyás Márton a Partizánban Karácsony Gergellyel folytatott interjúja során „olyan kérdésekbe csomagolt vádakat” fogalmazott meg vele szemben, amelyekért hétfőn nagy nyilvánosság előtt elkövetett jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tett.

Így a mai napon a stúdióban nem, viszont a bíróságon fogunk majd valamikor találkozni

– teszi hozzá Tóth Csaba, aki azt is mondja: számára fontos a képviselői vita, ezért is hívta már augusztus 25-én vitára Hadházy Ákost a Zugló TV-be, de a mai napig nem kapott tőle egyértelmű választ.

Ennek ellenére szeptember 17-én pénteken 15 órakor várja, hogy megvitassák elképzeléseiket Zuglóról.

Én ott leszek

– mondja a videó végén Tóth Csaba.

A viharos zuglói előválasztás és Tóth Csaba személye az első ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán is szóba került. Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje nehezményezte, hogy a többi párt Tóth Csabát támogatja Hadházy Ákos ellen.

Kedves Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Jakab Péter: még mindig megéri nektek ezzel az emberrel közösséget vállalni? Mert szerintem nincs helye az ellenzékben olyanoknak, akik a demokrácia legalapvetőbb elemét, a vitát sem vállalják

– reagált Tóth Csaba bejelentésére Fekete-Győr András Facebook-oldalán.

Az ellenzéki politikus szerint Tóth Csaba elmenekült a Partizán-vita és Hadházy Ákos elől. A közösségi oldalán azt is írta:

Amelyik ellenzéki képviselőjelölt egy másik ellenzékivel sem mer kiállni, attól semmit nem lehet várni akkor, amikor a Fidesszel kellene megküzdeni. Akkor is csak üzletelne velük.

A Partizán éppen hétfőn tartja meg a Budapest 8. számú országos egyéni választókerületében induló jelöltek vitáját.

Kedves mindenki! Röviddel ezelőtt értesültünk arról, hogy Tóth Csaba a ma esti vitán nem kíván részt venni. Ennek okairól a Partizán főoldalán tájékozódhattok részletesen. Este 7-kor a tervezett vitát természetesen megtartjuk – annyi résztvevővel, ahány megjelenik a helyszínen. Gulyás Márton a Partizán álláspontját a megfogalmazott vádakkal kapcsolatban a műsorban fogja ismertetni: nézzétek élőben!

– olvasható a vita Facebook-eseményénél. A választókerületben egyébként csak két jelölt van, Tóth Csaba és Hadházy Ákos, tehát kérdés, hogy egyáltalán mi sülhet ki abból, ha megtartják a vitát.

Rovatok