Index Vakbarát Hírportál

Brezsnyevvel és Kádárral népszerűsítik az ötven évvel ezelőtti vadászkiállításról szóló albumot

2021. szeptember 16., csütörtök 14:03

Fotóalbum jelenik meg L. Simon László, Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának szerkesztésében az 1971-es Vadászati Világkiállításról. A 2021-es vadászati világkiállításra megjelenő kötetet a szerkesztő Facebook-bejegyzésében ajánlja, ahol beharangozóként egy hatalmas, Brezsnyevet és Kádár Jánost ábrázoló fotóval népszerűsíti a kiadványt.

Az idei Vadászati Világkiállítást a kormány korábban egy határozatában kiemelt jelentőségű rendezvénynek nyilvánította. A vadászati expóért közvetlenül a volt kormányszóvivő, Kovács Zoltán felel kormánybiztosként.

Mostanra a lebonyolítás költsége lassan eléri a 77 milliárd forintot, ami az eredeti költségterv közel kétszázszorosa. Ehhez járul hozzá például az a kapu, amely 240 millió forintba kerül, és tíz tonna agancsból készül. 

A könyv szerkesztője, L. Simon László, akit nemrég neveztek ki a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójává, nemrég arról a tervéről beszélt, hogy tárlatot rendez a nagy világjárványok történetéről. 

Foglalkoznunk kell a Coviddal is és annak hatásaival, a múzeumhoz illően történeti dimenzióban bemutatva mindazt, amit nemzedékeken, évszázadokon keresztül a nagy járványok pusztításként végigvittek a kultúránkban

– mondta a főigazgató.

Rovatok