Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány rántott csirkével, Orbán babakocsival vasárnapozott

2021. szeptember 19., vasárnap 21:16

És ez még csupán a nap könnyedebb része volt.

Kedélyes életképeket hozott e vasárnap; Gyurcsány Ferenc exminiszterelnököt ebédmenüzésen kapta ország-világ, Orbán Viktor kormányfőt pedig legális unokázáson. Azért feszült pillanatok is voltak, Szijjártó Péter kiosztotta az amerikai konzervatívok volt elnökjelöltjét, Szanyi Tibor pártja pedig felszólította Márki-Zay Péter, hogy távozzon örökre a honi közéletből. 

Oroszországban ma parlamenti választásokat tartottak. Vlagyimir Putyin esélyeit szakértő segítségével latoltuk, az orosz elnök választási technikáiról hiánypótló összeállítással jelentkeztünk, és a lassacskán csurdogáló eredményeket is meg lehetett tudni az Indexről. Nagy meglepetésre azért nem kell számítani, ennyit elárulunk. 

A tudomány világából is érkeztek érdekességek. Egy harvardi professzor úgy tartja, hogy nem a túl sok evés okozza az elhízást, más kutatók szerint pedig bizony közeleg a globális geomágneses káosz időszaka. A technika újdonságai közül is szemezgettünk: egy megjelenésében különösen diszkrét Facebook-okosszemüveget és egy táblagéppé hajtható mobiltelefont szemléztük ma.

És hogy miről írtak ma az Index társkiadványai? A Femina az iskolafóbia jelenségkörét vizsgálta meg tüzetesebben,  a Dívány a „sötét középkor" fogalmát árnyalta valamelyest, Az én kutyám pedig egy különös, de mindenki által ismert kutyapóz magyarázatát adta meg a gazdiknak.  

   

Rovatok