Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mit keres Kádár és Brezsnyev a vadászati fotóalbum borítóján

2021. szeptember 21., kedd 06:17

A korábbi országgyűlési képviselő, a Nemzeti Múzeum főigazgatója, L. Simon László egy kiadványt szerkesztett az 1971-es Vadászati Világkiállítás 50. évfordulójára. Az album az idei rendezvényre készült, amely szeptember 25-én, szombaton nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A fotóalbum címlapjára a szerkesztő egy olyan régi MTI-fotót választott, amelyen a nagy vadászként számon tartott Brezsnyev, az SZKP főtitkára érkezik fiatalosan, mosolygósan, míg mellette az őt fogadó Kádár János, az MSZMP első embere látható.

L. Simon László a Blikk kérdésére elárulta, miért erre a fotóra esett a választása.

Távol áll tőlem bármiféle nosztalgiázás a szocializmus évei iránt, ugyanakkor már csak kultúrtörténeti okok miatt is fontosnak gondoltam egy ilyen emlékalbum elkészítését, sok érdekes fotográfia közreadását. A két világkiállítás között egyféle párhuzam húzható csak: mindkét rendezvény a természet szeretetét, a fenntartható vadgazdálkodást és a környezet védelmét helyezte a kiállítás fókuszába

– mondta a lapnak. Kiderült az is, hogy egyelőre ezer példányt nyomtattak a fotóalbumból, amelyet 5900 forintért lehet megvásárolni a könyvesboltokban, de a vadászati kiállításon kedvezménnyel lehet beszerezni.

Rovatok