Index Vakbarát Hírportál

Picassót árul Galambos Lajos a piacon

2021. szeptember 23., csütörtök 08:31

Galambos Lajos pénzzé teszi családi vagyona egy részét. A híres trombitás árulja a 165 millió forintot érő, 18 szobás vendégházát, itt azonban még nincs vége. A zenész vasárnap a budaörsi használtcikk-piacon árulja majd értékes dolgait, a bevétel teljes egészét pedig alapítványoknak utalja.

Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon

– mesélte a Blikknek. Lajcsi elárulta, hogy milyen tárgyakat fog licitre bocsátani. Köztük lesz egy eredeti Pablo Picasso-rajz, ami legalább 700 ezer forintot ér, és egy idős nő hagyta rá.

Van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint. Ezenfelül két kép is van, amelyeket a lányom, Boglárka festett, ezek ötvenezer forintról indulnak. Viszek még egy harmonikát, amelyet hatvanötezer forintnál olcsóbban nem adnék el, de lesznek még érdekes dolgok. A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul, és ami nagyon kalandos úton került hozzám. Volt egy idős hölgy, Sári néni, aki tavaly elhunyt. Az volt a kérése, hogy a temetésén én trombitáljam el az Il Silenziót. A szertartás után a fia odajött hozzám, majd mondta, hogy Sári néni egy dobozt hagyott rám. Tele volt régi, rólam szóló cikkekkel, címlapokkal. Régóta követte a pályafutásomat, valamint ott volt ez a Picasso-rajz is, illetve a certifikációja, vagyis az okirat, amely hitelesíti a származását.

Lajcsi ezzel is egy izomsorvadásos gyermekeket segítő alapítványt, valamint egy hajléktalan és nehéz sorsú gyermekeknek létrehozott óvodát szeretne támogatni. Ám a zenész itt nem áll meg, még nagyjából tízmillió forinttal szeretné segíteni az alapítványok munkáját.

Mint ismert: a zenész első fokon két év tíz hónap börtönbüntetést kapott a víz-, gáz- és áramlopási ügyében, ám reméli, hogy másodfokon bebizonyosodik az igaza, hogy tudniillik nem követett el bűncselekményt. Emellett még hivatali vesztegetéssel is vádolják.

Rovatok