Index Vakbarát Hírportál

Végleg lezárulhat a Balla Irma-gyilkosság ügye

2021. szeptember 24., péntek 09:27

Több mint 14 évvel Balla Irma meggyilkolása után elégtételt kaphat az áldozat ártatlanul meghurcolt fia, Schönstein Sándor – írja a Magyar Nemzet. A gyilkos D. Lajos perújítási kérelmét jogerősen elutasították, így nincs akadálya, hogy kimondják: bűncselekmény hiányában mentik fel Schönsteint.

Úgy értelmezem a bírósági közleményt, hogy most már valóban minden jogorvoslati út bezárult édesanyám gyilkosa előtt, ami így teljességgel jogerőre emelkedett. Nem vagyok gyilkos, nem követtem el a bűncselekményt, így ezt kell kimondania a bíróságnak, nem pedig azt, hogy bizonyítottság hiányában mentenek fel

 mondta a lapnak Schönstein Sándor.

A 2007 húsvétján meggyilkolt Balla Irma megölésével először a fiát gyanúsították, akit 2010-ben el is ítéltek. Tagadta a vádakat, és a nyomozók vélekedésén túl semmilyen bizonyíték nem volt ellene. Ráadásul a nyomozás alatt a szomszédos házon segédmunkásként dolgozó D. Lajos kétszer is beismerte, hogy ő ölte meg az asszonyt, ám mindkétszer visszavonta vallomását.

A gyilkosságot később a különleges ügyek főosztályának életvédelmis nyomozói kezdték el újra felgöngyölíteni, akik egy új, DNS-azonosító technológia segítségével talált nyomokból 2013-ban azonosították D.-t. A segédmunkást tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték 2020 februárjában. Szeptember 20-án a perújítási indítványt megalapozottság hiányában elutasították.

Rovatok