Index Vakbarát Hírportál

Vadai Ágnes visszavág, Karácsony Gergely őszinte sajnálatára

2021. szeptember 26., vasárnap 14:27

Erre is jó az előválasztás. Ez a fájdalmasabb része, de megúszhatatlan – írja Karácsony Gergely a Facebookon, ahol azt fejtegeti, hogy miután megvonta a támogatást a szocialista Tóth Csabától, itt lenne az ideje, hogy a DK és a Jobbik is megtegye ugyanezt az offshore-vállalkozással összefüggésbe hozott Ráczné Földi Judit, valamint a karlendítésével a hírekbe került Farkas Péter Barnabás esetében.

Karácsony Gergely felidézte, hogy a pénteki miniszterelnök-jelölti vitában bejelentette támogatásának megvonását Tóth Csabától, miután a zuglói politikus kérdéses ügyei mellett az is kiderült a Hadházy Ákossal folytatott vitában, hogy eltitkolhatott a vagyonnyilatkozatából egy mintegy félmilliárd forint értékű ingatlant. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy etikátlannak tartja a nemrég feltárt cégügyeket, ám hozzátette:

De akkor itt és most ideje van annak is, hogy kimondjuk: nincs kettős mérce, mindenki kész és képes a saját portája előtt söprögetni. Mert ez kell a hitelességhez. Én pedig szeretném ezt személyes etikai normáim világossá tételével elősegíteni. Ha ez segített Zuglóban, talán segít Ózdon és Székesfehérváron is. 

Farkas Péter Barnabás ózdi jobbikos alpolgármester „integetésével” kapcsolatban kijelentette: számára nem fér bele, ha valaki egy holokauszt emlékhely előtt a karját lendíti, magyarázkodását pedig hamisnak és hiteltelennek minősítette. Ezért az őt támogató Jobbikot és a DK-t is támogatásuk megvonására kérte.

Ráczné Földi Judit ugyancsak élvezi a DK és a Jobbik támogatását, így Karácsony Gergely az ő esetében is a pártfogolás megvonására szólított fel. A napokban derült ki, hogy Ráczné Földi Judit július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában, miközben ugyanezen a napon egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozás képviselőjeként járt el. Mindezt a lap egy hazai cégbíróságon iktatott dokumentummal is igazolta, ennek ellenére a politikus és pártja, a DK inkább perrel fenyegette meg az üggyel előálló Válasz Online-t.

Ha le akarjuk, márpedig le akarjuk győzni Orbán rendszerét, akkor nekünk különbnek kell lennünk. Nem helycserére, hanem valódi változásra van szükség. Ahhoz pedig annak világossá tételére: nincs kettős mérce. Várom ma is a DK és a Jobbik állásfoglalását

 – írta a főpolgármester.

A DK egyelőre nagyon nem úgy tűnik, hogy kihátrál az offshore-gyanúba keveredett politikus mögül, helyette Vadai Ágnes egy felháborodott bejegyzésben támadt rá Karácsony Gergelyre. Egyebek között azt sérelmezi, hogy a főpolgármester nem várta meg az Országos Előválasztási Bizottság vizsgálatának eredményét a támogatás megvonásával. Állítása szerint ugyanis a DK-s politikus „minden szükséges dokumentumot” be fog nyújtani az ügy tisztázásához.

Vadai Ágnes emellett „a szálka és a gerenda logikáján” azon háborgott, miért fogadja el a főpolgármester Mellár Tamás véleményét a pécsi Pride rendezvénnyel kapcsolatban. A Pécsett induló független politikus ugyanis hangot adott álláspontjának, miszerint a rendezvény polgárpukkasztó, és nem gondolja indokoltnak a kiállás mértékét.

A DK-s politikus emellett azt is kifogásolta, hogy Dorosz Dávid, a PM dunakeszi jelöltje Karácsony Gergely korábbi főpolgármester-helyetteseként a költségtérítésére kapott pénz egy részét elköltötte különféle elemózsiákra.

Rovatok