Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely pénteken visszalép?

2021. október 7., csütörtök 19:11 | aznap frissítve

Az ATV és a hvg.hu is úgy értesült, hogy a Momentum bejelentése után a főpolgármester esetleges visszalépését mérlegeli. Hosszasan tárgyalt Karácsony Gergely stábja az őt támogató pártok vezetőivel. A főpolgármester stábjából az Indexnek megerősítették, hogy pénteken tartanak sajtótájékoztatót, de a sajtóinformációkat nem kommentálják. Márki-Zay Péter az ATV-ben elmondta, ő is ott lesz a főpolgármester mellett pénteken.

A Momentum csütörtökön jelentette be, hogy Márki-Zay Pétert támogatja a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában.

Az ATV több forrásból is úgy tudja, hogy Karácsony Gergely kora délutántól lemondta délutáni programjait a Momentum bejelentése után, a stábja pedig esetleges visszalépését is mérlegeli. A televízió híroldalán azt írták: az MSZP vezetésében egyáltalán nem biztos, hogy osztatlan tetszést aratna, ha Karácsony Gergely a jobboldali Márki-Zay Péter javára lépne vissza.

A hvg.hu úgy értesült: a kérdés még nem eldöntött, és Karácsony Gergely több szempontot mérlegel. A lap szerint az LMP is maradásra bírná a főpolgármestert.

Az Ugytudjuk.hu szerint már eldőlt a kérdés, a lap információi szerint Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Az Index kereste Karácsony Gergely stábját, az MSZP-ből és az LMP-ből is próbáltunk politikust elérni, hogy megerősítsék a sajtóinformációkat. A hvg.hu szerint hírzárlat van az ügyben, de úgy tudja: pénteken jelentheti be visszalépését Karácsony Gergely. 

Karácsony Gergely stábjától a kérdéseinkre csupán annyi választ kaptunk, hogy a sajtóinformációkat nem kommentálják, a főpolgármester pénteken tart sajtótájékoztatót. Más forrásból lapunkat arról tájékoztatták, hogy péntek reggel 10 órakor tart sajtótájékoztatót visszalépéséről a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy mégsem együtt, hanem külön indulnak neki a második fordulónak Márki-Zay Péterrel. „Nem visszalépek, hanem előre” – szögezte le a főpolgármester. Azt is mondta: hatalomtechnikai játszmák miatt nem lép vissza.

Márki-Zay: Megérkezett a villamos

Csütörtök este Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: „megérkezett a villamos”, és minden kutatást kielemezve arra jutottak, hogy Karácsony Gergely nem nyerheti meg az előválasztást, ha pedig ő visszalépett volna, azzal Dobrev Klárát juttatta volna győzelemhez. A hódmezősvásárhelyi polgármester szerint azonban a DK miniszterelnök-jelöltje nem tudja majd leváltani Orbán Viktort.

Márki-Zay Péter az is elárulta, hogy Karácsony Gergely pénteki sajtótájékoztatóján ő is részt fog venni, megkapta rá a meghívást. Ugyanakkor hozzátette: többet nem mondhat, Karácsony Gergely döntése, hogy mikor mit jelent be, de ő ott lesz mellette.

Karácsony Gergely a vasárnapi kampányrendezvényén jegyezte meg humorizálva a Telex kérdésére, hogy csak abban az esetben lépne vissza a miniszterelnök-jelöltségtől, ha elüti egy villamos.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Bodnár Patrícia)

Rovatok