Index Vakbarát Hírportál

Publicus: Karácsony Gergelynek lenne a legnagyobb esélye Orbán Viktor ellen

2021. október 7., csütörtök 08:13

A három még versenyben lévő ellenzéki miniszterelnök-jelölt közül Karácsony Gergelynek lenne a legnagyobb esélye a 2022-es választási győzelemre – olvasható ki a Publicus Intézet október 2–4. között 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A Népszava megbízásából készült felmérés szerint így néznek ki a 2022-es esélyek:

A válaszadók 42 százaléka jobban örülne, ha 2022 után is a Fidesz kormányozna, 45 százalék inkább az ellenzék győzelméért szorít.

Kire szavazhatnak a bizonytalanok?

19 százaléknyi bizonytalan szavazó azt szeretné, hogy újra a Fidesz alakítson kormányt, 31 százalékuk azt, hogy az ellenzék.

Tegnap a Medián és a Závecz Research kutatása is azt mutatta, hogy Márki-Zay Péter áll a legjobban a három ellenzéki aspiráns közül, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje ezekre hivatkozva közölte, hogy szerinte nem neki kell visszalépnie, hanem Karácsony Gergelynek. Budapest főpolgármestere ezután leszögezte, hogy ő versenyben marad. A Republikon Intézet kutatása viszont arról szólt, hogy Karácsony Gergely legyőzné Dobrev Klárát, Márki-Zay Péter nem.

A két fél szerda esti tárgyalása nem hozott megállapodást, és jelen pillanatban úgy néz ki, hogy külön indulnak, tehát Dobrev Klárára, Karácsony Gergelyre és Márki-Zay Péterre is lehet szavazni az előválasztás vasárnap induló második fordulójában.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok