Index Vakbarát Hírportál

Dúró Dóra diszkriminációnak tartja, hogy nem engedik rasszista plakátot kitenni

2021. október 10., vasárnap 18:08

A Fidesz és a balliberális tömb közösen szavazta meg a képviselői irodám megvonását, mert nem tetszett nekik egy plakát, amit arra kitettem – írja Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, független országgyűlési képviselő az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül közzétett közleményében.

Véleménye szerint ez

nem csoda, mert a valóságról szólt, és egy olyan nemzeti sorskérdésről, amelyben harminc éve egy követ fújnak. Sajnos ebben az ügyben tiltott az őszinte közbeszéd Magyarországon, pedig már alig 13 év múlva nem magyar lesz a legtöbb megszülető gyermek hazánkban. Igen, már csak alig 13 évünk van addig. Tényleg ilyen jövőt akarunk? Hát a Mi Hazánk nem.

A képviselő úgy látja, hogy a döntéssel diszkriminálják, és megpróbálják elhallgattatni. Hozzátette:

Az ilyenek miatt mondja azt a Mi Hazánk: se Gyurcsány, se Orbán!

Néhány napja számoltunk be róla, hogy a józsefvárosi önkormányzat felmondta a Mi Hazánk Mozgalom irodájának bérleti szerződését, miután a párt egy „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakátot helyezett ki az épületre. A Mi Hazánk a helyiséget az önkormányzattól bérelte.

Az önkormányzat tulajdonosi, vagyongazdálkodási és közterület-hasznosítási bizottsága egyhangúlag döntött. Az ellenzéki politikusok mellett a helyi Fidesz-frakció is egyetértett abban a kerületi városvezetéssel, hogy elfogadhatatlan egy ilyen mondat közzététele.

Az ülésen Dúró Dóra is részt vett, utána pedig azt nyilatkozta, hogy feljelentést fognak tenni az önkormányzat ellen hivatali visszaélés miatt. Az irodájuknak pedig új helyet keresnek, de ezentúl szigorúan magánszemélytől fognak bérelni – tette hozzá.

Rovatok