Index Vakbarát Hírportál

Elszabadultak az indulatok a Facebookon, egymásnak feszült Dobrev és Márki-Zay

2021. október 12., kedd 21:27

Elképzelni sem tudjuk, mihez kezdenének a politikusok, ha Krekó Péter javaslatai alapján megreguláznák a Facebookot, és nem tudnának üzengetni egymásnak. Dobrev Klára és Márky-Zay Péter ma is a közösségi médiában vívta meg csatáját, pedig akár Lakatos Márkhoz is beülhettek volna egy beszélgetős vacsorára. Ezek voltak az Index legfontosabb hírei kedden.

Krekó Péter igazi clickbait címet adott az Indexre írt véleménycikkének, amellyel éppen azt akarta bebizonyítani, milyen veszélyes trendek szabadultak el a Facebookon. Olvassa el a Political Capital igazgatójának véleménycikkét Zuckerberg toxikus birodalmáról!

Dobrev Klára online sajtótájékoztatón üzente meg Márky-Zay Péternek, hogy populista, a viselkedése veszélyes, és decemberig se tudná egyben tartani az ellenzéket. Még véget sem ért a beszéde, amikor Márky-Zay már vissza is szólt a Facebookon, azzal vádolva a DK jelöltjét, hogy hazug gyűlöletkampányt folytat ellene. Részletek itt!

Lakatos Márk főzős-beszélgetős műsort indít szerdán az Indexen, első sztárvendégeivel a függőség témáját járja körül. De nyitott mindenre, Dúró Dórának és Puzsér Róbertnek is szívesen főzne. Olvassa el interjúnkat!

Présben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat. De ki fizeti meg a 400 forintos kakaós csigát? Bővebben itt!

Iszonyú nyomasztó, mégis imádja a világ a netflixes Squid Game (Nyerd meg az életed) világát. Cikkünkben annak jártunk utána, miért hódítanak a disztópikus, öldöklő dél-koreai produkciók, amelyekben az a frusztráló, hogy nagyon is valósághűek.  Kritika az Index Cinematrix rovatában!

Ma még kiderült, ott volt-e Sebestyén Balázs Mészáros Lőrinc esküvőjén, Curtis elfáradt, és felfüggesztette zenei karrierjét, az EDDA is befejezte, Shane Tusup és Szabó Zsófi közben romantikáztak egyet, Pumped Gabo pedig kinőtte az országot.

DÍVÁNY: Négy éve, amikor a MeToo-mozgalom berobbant, nálunk is sok nő írta ki a közösségi oldalára, hogy #metoo – általában egy-egy konkrét ügy miatt. A Dívány cikke azt vizsgálja meg közelebbről, vajon hol húzódik a határ a bók és a zaklatás között, mi az, ami már tolakodásnak számít? Részletek itt!

NAPI.HU: Alighanem világrekordot állítottak fel a Jókai utcában: egy mélygarázs tizenhat éve készült el, de a mai napig nem adták át a forgalomnak. Az áldatlan állapot mindenkit sújt, de a megoldás nincs közel. A különös történetnek a Napi.hu járt utána.

FEMINA: Kinek kell bemutatkozni először egy tárgyláson? Ha valaki nem tartja be az alapvető illemszabályokat, bárdolatlannak, amatőrnek tűnhet egy találkozón. A Femina tippjeivel elkerülheti ezt.

Rovatok