Index Vakbarát Hírportál

Vadai Ágnes Márki-Zay Péternek: Kifordultál magadból

2021. október 12., kedd 19:32

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese nyílt levelet írt a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének, aki szerinte szavazókat bánt meg, miközben rombolja az ellenzéki szövetséget.

Vadai Ágnes közösségi oldalán azt írta, összeszorított szájjal hallgatta az elmúlt napokban azt a sok mindent, amit Márki-Zay Péter nyilatkozott sokszor és sok helyen.

Eddig csöndben voltam, mert azt hittem, hogy csak rossz 24 órád volt. Most azonban világos, hogy nem ez a helyzet

– fogalmazott a DK-s politikus.

Nyílt levelében felidézte: Dunakeszin azzal szólította meg egy házaspár kedden, hogy „jöttünk mi, hazaárulók szavazni”.

Érted? A mi szavazóink, az ellenzék és az általad is támogatott jelöltek szavazói

– tette hozzá Vadai Ágnes, aki a következő felsorolást intézte a miniszterelnök-jelölthöz:

Azzal szemben, amit Márki-Zay Péter állít, hogy a kormányoldal számára Dobrev Klára főnyeremény, Vadai Ágnes szerint „láthatóan” a hódmezővásárhelyi polgármester nekik a főnyeremény.

Bántasz ellenzéki szavazót, azt mondod, hogy árulják a hazát, közben rombolod a szövetséget. Olyanokat állítasz, ami nincs vagy nem igaz. Kifordultál magadból. És nem tudom, hogy miért

– írta a DK-s politikus.

Kifejtette azt is, hogy „egy politikus sorsa sem lehet fontosabb a haza sorsánál”, és tizenkét év után először van remény, hogy közösen új hazát építsenek.

Kérlek, hogy ne vedd el ezt a reményt a változást akaró magyaroktól. Még nincs késő, hogy visszatérj arra az útra, amely elvezet közös sikerünkhöz. Ha folytatod, lehet, hogy nyersz egy pillanatot, de elveszíted közös győzelmünk lehetőségét. És lehet, hogy a sors ezt megbocsátja neked, de mi, ellenzéki szavazók nem fogjuk

– írta Vadai Ágnes.

Márki-Zay Péter és Dobrev Klára egymásnak feszüléséről ITT is írtunk bővebben.

Rovatok