Index Vakbarát Hírportál

Budai Gyula ismét feljelentést tett egy újabb fővárosi ingatlan értékesítése ügyében

2021. november 19., péntek 11:57

A fideszes országgyűlési képviselő, Budai Gyula befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés miatt újabb fővárosi ingatlan értékesítése miatt tett feljelentést pénteken a rendőrségen.

A képviselő elmondta, a héten megjelent sajtóinformációk szerint egy, a III. kerületi Bécsi úton található 10,5 hektáros, fővárosi tulajdonú ingatlant adtak el egy osztrák befektetőnek. Az ingatlan értékesítésében részt vevők  – Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója és Berki Zsolt, aki többször közvetítőként jelent meg a Városháza eladásával kapcsolatban – ugyanazok, akik a korábbi, Nagytétényi úton található ipari park értékesítéséhez is köthetők. 

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a sajtóban a napokban megjelent hangfelvételen arra is tesznek utalást, hogy miután a Bécsi úti ingatlant eladták az osztrák befektetőnek, Berki Zsolt egy új autót vásárolt magának. Ez azt sejteti, hogy ismét korrupciós ügyről lehet szó – emelte ki a képviselő, hozzátéve: minden olyan esetben feljelentést tesz majd, amikor olyan információ jut tudomására, amely alapján bűncselekmény gyanúja merül fel egy ingatlan értékesítésénél.

Budai Gyula hozzátette: azért fordult ismételten a nyomozóhatósághoz, mert a héten Karácsony Gergely főpolgármester kétszer is olyan nyilatkozatot tett, hogy nem hajlandó összehívni a Fővárosi Közgyűlést, és vizsgálóbizottságot felállítani a fővárosi ingatlanügyek, illetve a Városháza eladásával kapcsolatos ügyek kivizsgálására – írja az MTI. Az üggyel kapcsolatban legutóbb Bajnai Gordon szólalt meg, aki elismerte, hogy őt is megkérdezték a Városházáról

(via MTI)

Rovatok