Index Vakbarát Hírportál

Egyre több a rendőr Kásler Miklós háza előtt

2021. november 23., kedd 06:45

A nap 24 órájában őrzi a készenléti rendőrség Kásler Miklós házát, de az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nem árulta el, miért.

A miniszter Makkos úti otthonánál idén nyáron jelentek meg a rendőrök, azóta egy kocsi mindig ott állt. A Népszava szerint most viszont már egy „luxuslakóbusz” áll az ingatlan előtt, valamint egy másik, jelzés nélküli civil rendőrautó is ott áll.

Az ORFK nyáron nem közölte, hogy pontosan miért van szükség az intézkedésekre, a környékbeliek szerint azonban az lehet az oka, hogy egyszer betörtek a miniszterhez, és értékes vadtrófeákat loptak el tőle, valamint olyan értékeket, „melyek mibenléte nem tartozik a nyilvánosságra”.

A Népszava most is megkérdezte az ORFK-t arról, hogy mi indokolja a pluszbiztonságot, mire a hivatal a nyárihoz hasonló választ adott, bár egy dolog legalább kiderült belőle. Valóban valamilyen már létező büntetőeljárással van összefüggésben az, hogy őrzik a miniszter házát. A miniszterek esetében minden büntetőügy az ügyészségre tartozik, a Központi Nyomozó Főügyészség azonban az ügyben hírzárlatot tart fenn. 

Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást

– válaszolta a lapnak a rendőrség.

(via Népszava)

Rovatok