Index Vakbarát Hírportál

Schiffer András: Lenin anyja újra terhes

2021. december 11., szombat 13:02

Gúnyos bejegyzéssel nyugtázta azt a hírt Schiffer András, hogy Pálinkás József Új Világ Néppártja és Gémesi György Új Kezdete mellett a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ korábbi ismert arcai csatlakozhatnak Márki-Zay Péter új konzervatív jobbközép pártjához, amivel saját parlamenti frakcióra tehetne szert az ellenzéki összefogás egyik pártjához sem tartozó ellenzéki miniszterelnök-jelölt. 

A Gyurcsány Ferencet utasítgató Márki-Zay a Telexnek beszélt arról, hogy még nincs meg a formálódó „rendszerváltó párt” neve, sőt, majd csak jövő héten ülnek asztalhoz. 

Annyit még tudni lehet, hogy a volt jobbikos Bencsik János, a Polgári Válasz párt elnökével is folynak az egyeztetések. 

Márki-Zay az Indexnek adott interjújában elejtette, hogy „sokpárti koalíciós kormányzásra” készülnek, ahogy arról is beszélt, hogy az ellenzék közös listájának egyik feltételéül azt szabta, hogy „legyen egy hetedik, konzervatív frakció, amely az engem támogató kisebb pártokat és civileket képviseli a parlamentben”.

Schiffer vélhetően erre reagált, és mintha segíteni próbálna a névadásban:

Új, rendszerváltó pártot alapít Gémesi, Pálinkás, Szent-Iványi, Jeszenszky, Herényi és Bod Péter Ákos. Lenin anyja pedig újra terhes.

Mi legyen a rendszerváltó párt neve Schiffer kommentje alapján?

  • 3233
    Lenin anyánk
  • 2199
    Nemzeti Együttműködési Proletárfront (NEP)
  • 1859
    Kollektív Ellenállás
  • 1120
    Vörös Válasz
  • 683
    Internacionálé

Rovatok