Index Vakbarát Hírportál

Ököllel ütötte, majd fojtogatta a kutyáját egy férfi Budapesten

2021. december 14., kedd 07:24

Brutális állatkínzót vont ki a forgalomból a rendőrség, aki ütötte, fojtogatta és a nyakánál fogva vonszolta a magatehetetlen állatot egy budapesti aluljáróban – írta a rendőrség portálja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére december 8-án 20 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a VIII. kerületi Blaha Lujza téri aluljáróban egy férfi ököllel ütlegelt egy kutyát. 

A helyszínre érkező járőrök elfogták az elkövetőt,

 majd a térfigyelő kamerák felvételeit visszanézték, és egyértelműen látszott, ahogyan a férfi a kutya nyakára térdelt, és többször fejen ütötte, majd a nyakán lévő sállal húzta a földön.

A négylábút bántalmazó a rendőröknek nem tudta megmondani, hogyan került hozzá az állat, ezért az Állatmentő ligát értesítették, akik egy chipolvasóval megtudták, hogy a rottweiler fajtájú kutyát Alinak hívják. A 46 éves K. Zsoltot a járőrök elfogták, majd garázdaság vétsége és állatkínzás vétsége miatt hallgatták ki a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói.

Ali kutyát az Állatmentő Liga munkatársai megnyugtatták,  telephelyükre vitték, hogy állatorvos vizsgálja meg, majd visszaadják gazdájának. 

Az Index korábban megírta, hogy hosszú évek után a kormány és az ellenzék döntésével egyhangúan megszavazta a parlament az állatvédelmi törvény szigorítását. A változtatások hatálybalépése után többek között súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek fog számítani.

(via Police.hu

Rovatok