Index Vakbarát Hírportál

Emlékeztető oltást kapott Bányai Gábor, aki megharcolt a koronavírussal

2021. december 20., hétfő 15:15

Bányai Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megkapta a Pfizer emlékeztető oltását, és férfiasan bevallotta: kiütötte az oltóanyag.

Azt is írta: az első oltása az egy adagos Janssen volt augusztusban. Úgy volt, hogy elég lesz csak január-februárban felvennie a következőt, de találkozott Szlávik Jánossal a TV2 stúdiójában, aki végül ezt a koraibb oltási időpontot javasolta neki.

Férfiasan bevallom, szombat délelőttre kiütött az oltóanyag, ami lázat, izom és izületi fájdalmat okozott, ami vasárnap estére szűnt meg vagy csökkent le annyira, hogy megoszthatom a történéseket! Le is kellett mondanom minden programomat!

– mondta Bányai Gábor a közösségi oldalán megosztott videóban.

A képviselő meggyőződése, hogy a súlyos Covid okozta szövődményektől és az esetleges haláltól, csak a védőoltások menthetnek meg, hiszen az intenzív osztályokon 95 százalékban oltatlanok küzdenek az életükért. „Vigyázzunk egymásra!” – tette hozzá.

Az 52 éves politikus 111 napot töltött az intenzív osztályon, ebből 85-öt mélyaltatásban, 69 napig pedig műtüdőként működő ECMO-készülékkel tartották életben.

Nem kérdés számomra, hogy Istennel kerültem kapcsolatba. Azt üzente a hang, hogy előkészített mindent, megvan a helyem az örökkévalóságban, találkozhatom például apámmal, de választást is hagyott. Az mondta, ha úgy érzem, hogy van még dolgom, maradhatok. Bármilyen furcsán is hangzik, döntési helyzetbe hozott

idézte fel Bányai Gábor a halasmedia.hu-nak adott júniusi interjúban.

Nemrégiben a lélegeztetőgépre került 51 éves olimpiai bajnok tornásznak, Csollány Szilveszternek is üzent. A képviselő szerint az akaraterő a legfontosabb, illetve a családja szeretete tartotta életben. „Nem engedték el a kezemet, és én ezt tudat alatt éreztem, ez volt a kulcs” – fogalmazott Bányai Gábor.

(Borítókép: Bányai Gábor / Facebook)

Rovatok