Index Vakbarát Hírportál

Demeter Szilárd jövőre is miniszteri biztos lesz, a Tisza-tónak is van már felelőse

2021. december 23., csütörtök 08:18

Két miniszteri utasítás is megjelent, miniszteri biztost kapott a Tisza-tó.

Pintér Sándor a kinevezés visszavonásáig, de legfeljebb hat hónapra miniszteri biztossá tette F. Kovács Sándort. A Magyar Közlönyben megjelent utasítás szerint F. Kovács Sándor feladata a Tisza-tó fejlesztésének, hasznosításának és vízgazdálkodásának összehangolása a területi vízgazdálkodásért felelős vízügyi szervek, a települési és megyei önkormányzatok, illetve a mezőgazdaságban és a turisztikában érdekelt jogi és természetes személyek között.

F. Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő, autószerelő, közlekedésgépész, néprajztudós, muzeológus és turkológus, de volt már Tisza-tavi miniszteri megbízott, valamint a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke is. A miniszteri biztosnak legalább negyed évente jelentést kell tennie munkájáról, díjazásra nem jogosult.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2022. január 1-től újra miniszteri biztossá nevezte ki Demeter Szilárdot, aki eddig is betöltötte ezt a pozíciót. Demeter Szilárd a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, feladatai:

Demeter Szilárd havi bruttó 650 ezer forint díjazásra jogosult. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával novemberben készítettünk interjút, itt olvasható.

(Borítókép: Demeter Szilárd. Fotó:  Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok