Index Vakbarát Hírportál

Több balesetet is okozott az ónos eső, a satuféket mindenki kerülje

2021. december 26., vasárnap 11:56

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a veszélyjelzését, amely szerint egyes területeken akár az 5 millimétert is meghaladhatja az ónos eső, sőt több megyében már a harmadfokú, piros riasztást is kiadták.

Ezzel együtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívta a figyelmet, hogy indulás előtt érdemes tájékozódni a meteorológiai riasztásokról, és azokon a területeken nem érdemes útnak indulni, ahol másod- vagy harmadfokú a készültség. Harmadfokú jelzés esetén ráadásul járhatatlanok az utak, a járművek irányíthatatlanná válnak.

Több baleset is történt már országszerte vasárnap. 

Az Időkép szerint a gyorsforgalmi utak a preventív védekezés következtében mindenhol sónedvesek voltak reggel, de az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán latyakos szakaszok is előfordulhatnak, míg több főút és mellékút hókásás, latyakos lehet az északkeleti országrészben és a Dunántúl középső részén. A meteorológiai portál egy olvasói videót is bemutatott az ónos eső által kialakított dupla üvegről:

Csúszós úton a gépjárművezetőknek számolni kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodás komoly koncentrációt igényel, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel

– int fokozott óvatosságra a police.hu az időjárási körülmények miatt, valamint nem javasolja az előzést, és ha meg is csúszik az autó, akkor is kerülni kell satuféket.

(Borítókép: Ónos eső Budapesten. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok