Index Vakbarát Hírportál

Katonai teherszállító miatt sérült meg a kifutópálya Debrecenben?

2021. december 28., kedd 21:56

Elképzelhető, hogy a Magyar Légierő egyik Airbus szállítógépe rongálta meg hétfőn a Debreceni Nemzetközi Repülőtér leszállópályájának betonját.

Amint arról beszámoltunk, hétfőn délben nem tudott leszállni Debrecenben a WizzAir menetrend szerinti párizsi járata. A kifutópálya hibája miatt a gépet végül Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtérre irányították át. Törölték a kora este Moszkvából érkező járatot, és az este 7-kor Londonba tartó gép is csak másfél órás késéssel tudott felszállni Debrecenből.

A debreceni repülőtér irányítótornyának legálisan hozzáférhető kommunikációjából (LiveATC.net) kiderült, hogy a párizsi járat előtt utoljára a hazai légierő egyik Airbus szállítógépe használta fél 11 körül a leszállópályát. Az ezt követő üzenetváltásból az derült ki, hogy a két és fél kilométer hosszú kifutópálya betonja annak harmadánál megsérült, és nem alkalmas gépek fogadására – írja az rtl.hu.

Az AirNav.RadarBox oldalon azonban vissza lehet követni a civil szemek számára láthatatlan gépet Debrecentől Szkopjéig. És az is kiderült, hogy a 605-ös oldalszámú Airbus vissza is tért Észak-Macedóniából, de már Budapestre. Hogy ki repült a géppel, vagy mit szállított, egyelőre nem tudni.

Rovatok