Index Vakbarát Hírportál

Az ónos eső miatt több mint 300 helyre riasztották a tűzoltókat, sokan maradtak áram nélkül

2021. december 28., kedd 08:35

Az M6-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Paks térségében baleset történt. A 102-es kilométernél a pályaoldalt lezárták. A forgalmat a 106-os kilométernél a Paks-centrum csomópontnál a 6-os főútra terelik.

Csongrád-Csanád megyében, Székkutason lezárták a Mágocsi út egy szakaszát, mert az elektromos felsővezeték belóg az útpályára. Kerülni helyben, a településen belül lehet – közölte az Útinform.

Figyelmeztettek arra is, hogy

A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy legyenek figyelmesek az utakon, ugyanis

a tegnapi ónos eső miatt a tűzoltókat összesen 305 helyszínre riasztották.

A legtöbb munkát a jég súlyától kidőlt fák, letört ágak adták a tűzoltóknak. Utakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre, autókra, házakra és vasúti sínekre dőltek az ónos esőtől leszakadt faágak, amelyeket a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk. A beavatkozások kétharmadára Csongrád-Csanád megyében, harmadára pedig Békés megyében volt szükség. A tűzoltóknak a legtöbb munkája Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Békéscsabán, Orosházán és Tótkomlóson volt.

A tűzoltók nyolc árokba csúszott és öt elakadt járműnél is beavatkoztak. Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt átmenetileg több ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás, ezeket a szolgáltató helyreállította, amint a tűzoltók megtisztították a sérült vezetékek, trafók környezetét a veszélyesen megdőlt ágaktól.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán továbbra is érvényben van a figyelmeztető előrejelzés az ónos eső miatt.

(Borítókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Rovatok