Index Vakbarát Hírportál

Ismét letartóztatták a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjait

2022. január 6., csütörtök 12:29

Újból elrendelte a Fővárosi Törvényszék annak a három férfinak a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előre kitervelten és aljas indokból megöltek egy volt labdarúgót – közölte az MTI-vel a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészség közleményében nem nevezte meg az áldozatot, de a leírásból kiderül, hogy Katzenbach Imre, az MTK egykori labdarúgójának ügyéről van szó. 

Az eljárás jelenlegi adatai szerint az egyik gyanúsítottat egy vállalkozás vezetői bízták meg azzal, hogy ölesse meg Katzenbachot, ugyanis attól tartottak, hogy a cégükkel szemben zajló büntetőeljárásban terhelő vallomást tehet rájuk. 

A gyilkosság megszervezését elvállaló ember egy régi barátját és egy vadásztársát bízta meg a végrehajtással, utóbbinak azt ígérte, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen.

Harmadik társuk hárommillió forintért csatlakozott. 

Az elkövetők a sértettet egy külterületre vitték, többször fejbe vágták, majd a már előre kiásott gödörbe fektették, és elásták.

Mire a sértettet megtalálták és hazahozták, addigra már felélte a pénz nagyobb részét. Ezután az alapító vállalkozás vezetői megbízást adtak az ismerősüknek, hogy ölesse meg a sértettet, mert attól tartottak, hogy terhelő vallomást tehet rájuk a cégükkel szemben folyó büntetőeljárásban.

Másodfokon a Fővárosi Törvényszék szerdán újból elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra. A törvényszék nem értett egyet az elsőfokú bírósággal abban, hogy nem áll fenn a nyomozás, a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

Az elsőfokú bíróság még december 21-én szüntette meg a gyanúsítottak letartóztatását, és nyomkövető eszközzel ellenőrzött bűnügyi felügyeletet rendelt el, az ügyészség azonban ez ellen fellebbezett.

Az egyik gyanúsított az ismert rapper, Curtis testvére. 

A sajtó 2010 márciusának végén írt arról, hogy titokzatos módon eltűnt Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó. A férfinak gépkocsiját és személyi iratait hátrahagyva veszett nyoma, néhány nappal a születésnapja után. A sportoló 1964. szeptember 20-án született.

Az Eclipse-ügy még 2010 márciusának közepén robbant ki, miután az akkori Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be az ügy felderítéséről. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 45 éves, sülysápi kötődésű Katzenbach Imre neve mintegy két hónappal korábban, vagyis mintegy három hónappal az eltűnését követően merült fel az egyik céggel kapcsolatban.

A vámosok szerint megalapozottan gyanúsítható bűncselekményben való aktív részvétellel, ugyanis mintegy félmilliárd forint került a bankszámlájára. Katzenbach Imre holttestét végül 2020 decemberében találták meg a nyomozók

Rovatok