Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Tévedett, aki azt hitte, hogy nem lesznek konfliktusok

2022. január 7., péntek 08:53

„Amennyiben bárki azt gondolta, hogy viták és konfliktusok nélkül tudunk majd együttműködni, az tévedett” – írta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Ugyanakkor megjegyezte:

Ha bárki abban reménykedett, hogy nem leszünk képesek kompromisszumokat kötni és egységbe tömörülni, az nem ismer jól bennünket. Az új többség tegnap közös arculat mögé sorakozott fel.

Márki-Zay Péter kiemelte, hogy megvan az ellenzék közös programja, emellett pedig „van csapatunk, van közös zászlónk és van egy tervünk Magyarországgal”, ami „többé nem lehet a kiváltságos keveseké” – emelte ki a politikus.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy már megvan az ellenzéki összefogás egységes, közös arculata. A látványterv a kék, türkiz és fehér színeket használja, és a „Legyen Magyarország Mindannyiunké!” szlogen is a része. A közös anyagokon valamennyi párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom logója is szerepelni fog, ezek felett pedig az „Egységben Magyarországért” felirat olvasható.

Az ellenzék közös programját több sajtótájékoztatón szakterületenként vázolták. Ezekről az Index összefoglaló cikkéből részletesebben tájékozódhatnak.

Rovatok