Index Vakbarát Hírportál

Már több mint egy hónapja lélegeztetőgépen van Csollány Szilveszter

2022. január 8., szombat 07:06

Már több mintegy hónapja lélegeztetőgépen kezelik Csollány Szilvesztert. Az 51 éves volt olimpikon állapota egyelőre nem javul. 

Csollány Szilveszter november elején kapta el a koronavírust. Az állapota két héttel később fordult igazán súlyosra, ekkor szállították kórházba. Az pedig már december 6-án derült ki, hogy lélegeztetőgépre került.

volt sportolót most az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik. C saládja nem sok információt közöl az állapotáról, a legutóbbi hírek szerint továbbra is egy speciális lélegeztetőgépen tartják

A sportoló korábban több oltásellenes posztot is közzétett a Facebookon. Utólag azonban kiderült, hogy ennek ellenére beoltatta magát, mivel Ausztriában dolgozott egy kismartoni klubnál edzőként, és ehhez szüksége volt a védettségi igazolványra. Csollány Szilveszter így végül a Janssen egydózisú vakcináját vette fel, de csak két héttel az előtt, hogy elkapta a vírust, így nem volt elég idő a védettség kialakulásához. 

A Korányiban az ország legjobb koronvírus-orvosai kezelik őt, Magyarország legkiválóbb doktorai vigyáznak rá

– írta róla Letoha Tamás kutatóorvos. 

A sporttársadalmat is sokkolta Csollány Szilveszter betegségének híre, sokan aggódnak érte. Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke azt mondta, hogy ők is állandóan figyelik a híreket az állapotáról. 

Sajnos a felesége nem kommunikál a külvilággal, így mi sem tudunk semmi újat Szilasról. Figyeljük a híreket, és nagyon szurkolunk neki, hogy az élete legfontosabb versenyszámában megint ő jöjjön ki győztesen

– fogalmazott. Mindeközben Csollány korábbi edzője, Vereckei István szintén azt mondta: alig várja, hogy megcsörrenjen a telefon, és érkezzen valami jó hír a tanítványáról, de eddig ezt hiába várta.

(via Blikk)

(Borítókép:  Csollány Szilveszter 2001. január 26-án. Fotó: Kertész Gábor / MTI)

Rovatok