Index Vakbarát Hírportál

Az ellenzék kiakadt az operatív törzs üléseinek titkosítása miatt

2022. január 12., szerda 17:25

Felszólították a Fideszt, hogy hozza nyilvánosságra az operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveit.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, tíz évre titkosítják az összes olyan dokumentumot, amely az operatív törzs üléseihez, döntéseihez kapcsolódik.

Az ellenzéki összefogás erre reagálva úgy fogalmaz, hogy „csak a bűnösök titkolóznak”, és felszólította a Fideszt, hogy hozza nyilvánosságra az operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveit.

Ha valóban úgy gondolják, hogy semmiben sem hibáztak, akkor miért nem áll elő a kormány a konkrétumokkal? A titkolózás nem más, mint a beismerése annak, hogy igenis elhibázott döntések sorozata kísérte és kíséri végig a mai napig is a kormányzati járványkezelést

– olvasható az Egységben Magyarországért közleményében.

Az ellenzék szerint több mint negyvenezer magyar halála után a kormány nem engedheti meg magának a titkolózást.

Válaszokra van szükség azért, hogy hazánk felkészültebb legyen mind a koronavírus-járvány további kezelése, mind a jövőbeli hasonló járványok esetén.

Úgy látják, hogy „a tisztességes kommunikáció hiánya” hátráltatja a járványkezelést, mivel így aláássák a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet. Az Egységben Magyarországért azt ígéri, hogy kormányváltás esetén feloldanák a jegyzőkönyvek titkosítását és elszámoltatnák a felelősöket.

Rovatok