Index Vakbarát Hírportál

Tíz-húsz méteres fákat tép ki a földből a tomboló szélvihar országszerte

2022. január 17., hétfő 17:48

Egyre több fennakadást és kárt okoz a Magyarországon tomboló szélvihar, amely miatt Budapest mellett több megyében is másodfokú riasztást adtak ki.

Elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat több dunántúli megyében, de a fővárosban is több helyszínen dolgoznak a tűzoltók, összesen több mint száz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez hétfő estig a viharkárokról. A legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyéből, valamint a fővárosból érkezett – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán fa dőlt az úttestre Ácsnál, ahogy a 81-es főúton Keréktelekinél és Mezőörsnél is az útra dőlt fa okozott forgalmi akadályt.

A 10-es főúton Nyergesújfalunál közlekedési lámpát szakított le a szél, Zsámbéknál tíz méter magas fa dőlt az útra, Bábolnán pedig a Tessedik Sámuel utcában egy húszméteres fa villanyvezetéket szakított le

– írja a katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

Budapest XIV. kerületben, az Öv utcában is egy nagyobb méretű fa dőlt az úttestre, Kispesten, a Deák Ferenc utcában pedig letört egy tízméteres faág, amely két járművet is megrongált, ott ezért kérték a tűzoltók segítségét.

A viharos szél egy felújítás alatt álló, XX. kerületi üzlet tetejéről pedig leszakította a lemezfedést.

Győrben, a Köztelek utcában két autóra faágak zuhantak, a tűzoltók távolították el. Az 1-es főúton Mosonmagyaróvárnál az úttestre dőlt egy fa, amelynek nekihajtott egy teherautó, de a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Az 51-es főúton Áporkánál fa dőlt egy autó elé, a gépkocsi lesodródott az úttestről. A 84-es főúton Újkérnél egy harminc méter magas fa kidőlt, a 85-ös főúton Rábatamásinál pedig kigyulladt az aljnövényzet, miután egy kidőlt fa villanyvezetéket szakított le. A tűzoltók eloltották a lángokat.

(Borítókép: Időkép)

Rovatok