Index Vakbarát Hírportál

Ököllel estek neki Dunabogdányban egy aktivistának, mert be akart dobni egy újságot a postaládába

2022. január 19., szerda 22:19

Még szerda délelőtt támadtak rá a „Nyomtass te is!” mozgalom egyik nyugdíjaskorú aktivistájára, akit elmondása szerint ököllel kezdtek ütni, amikor a szervezet újságját szerette volna bedobni egy lakó postaládájába.

Az esetről beszámoló aktivista elmondta: akkor látta meg a lakót az udvaron, amikor a házához ért. Ezután megkérdezte tőle, hogy bedobhatja-e az újságot. Mivel nem kapott választ, a reakció nélkül hagyott kérdést igennek vette, amikor viszont továbbment, a lakó nekiesett.

Kétszer-háromszor ököllel fejbe vágott, majd azt kiabálta, hogy ne hozzam ide ezt a mocskot többször

– árulta el a bántalmazott aktivista. Az incidensre egy szomszéd is figyelmes lett, aki többször is rászólt a bántalmazóra. Megjegyezte:

Én is kormánypárti vagyok, mégse csinálok ilyet, ez nem helyénvaló.

A megütött aktivista ezután egy közeli orvosi rendelőbe ment társával, ahol látleletet vettek fel, később pedig feljelentést tettek a szentendrei rendőrségen.

Aktivistáinkat gyakran éri szóbeli inzultus, de – egy enyhébb eset után – most fordult elő másodszor, hogy ezt tettlegesség is követte. Ezért fordulunk ezúttal a nyilvánossághoz

– mondta a Blikknek L. László János alapító-főszerkesztő, aki úgy látja: nem lenne jó, ha olyan légkörben kellene felkészülni az április 3-ai országgyűlési választásokra, hogy az aktivistáknak félteni kelljen a testi épségüket.

Rovatok