Index Vakbarát Hírportál

Deli Gergelyt támogatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szenátusa

2022. január 19., szerda 20:15

Egyhangúlag támogatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szenátusa Deli Gergely rektori pályázatát – közölte az egyetem szenátusa. A posztra egyedüliként pályázó Deli Gergely február 1-jétől öt évig vezetheti az intézményt.

A vezetői megbízásra irányuló pályázati eljárást január elején írta ki a fenntartó Miniszterelnökség, miután Koltay Andrást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé választották.

A Szenátus Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori beosztására benyújtott pályázatát szakmailag megfelelőnek értékelte, és támogatta annak Fenntartó elé terjesztését

– olvasható a 21 szavazati jogú tagot számláló testület szerdai ülésén hozott határozatban.

Deli Gergely jogász, egyetemi tanár, az Alkotmánybíróság főtanácsadója és a győri Széchenyi Egyetem professzora. Jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) szerezte, doktori fokozatát summa cum laude minősítéssel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A Széchenyi Egyetemen habilitált, de tanult New Yorkban és Cambridge-ben is. Jelenleg megbízott oktatóként tanít az ELTE-n és Győrben két helyen.

A szenátus döntését továbbította a fenntartónak, amely pozitív elbírálás esetén kezdeményezi a köztársasági elnöknél a rektori kinevezést. A köztársasági elnök döntése alapján a rektori megbízatás 2022. február 1-jétől öt év időtartamra szólhat.

Rovatok