Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Az élet frappáns választ adott Lázár János ostobaságára

2022. február 12., szombat 09:07 | aznap frissítve

Karácsony Gergely szerint Lázár János köszönettel és bocsánatkéréssel tartozik, és aki szembe állítja egymással a nemzetet és a nemzet fővárosát, az valójában a nemzetet árulja el.

A főpolgármester a Facebook-oldalán írta, hogy a korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal fenyegetőzött a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő tram-train elindításakor, hogy „Budapest hagyjon levegőt az országnak”.

Ennél hazugabb mondatot nem is mondhatott volna, hiszen ő is tudja, hogy a magyar nemzeti össztermék közel 40 százalékát megtermelő főváros vezetése az itt befolyt adók csak néhány százalékát használhatja fel Budapest érdekében

– írja Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak a bevételeiből már nemcsak a saját közszolgáltatásait kell finanszíroznia, hanem még adózik is a kormánynak az elmúlt két év megszorításai miatt.

Az élet frappáns választ adott Lázár ostobaságára, jelenleg ugyanis a Budapesti Közlekedés Vállalat (BKV) kiváló szakmai csapata dolgozik azon, hogy a tram-train-szerelvények képesek legyenek gyorsabban futni, és Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe

– írja a főpolgármester.

A hodpress.hu szerint a tram-train szerelvénye azért került Budapestre, mert a járműnek új kerékprofilt kell esztergálni, hogy 100 km/h-s sebességgel tudjon közlekedni. Merthogy a próbafutások alatt kiderült, hogy nagy sebességnél „kígyózik” a pályán, ezért a hatóság 80 km/h-ban maximálta a sebességét.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok