Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump részt vesz a konzervatívok konferenciáján, de nem a budapestin

2022. február 17., csütörtök 21:49 | két éve frissítve

Frissítés: Cikkünk élesítése óta kiderült, hogy Donald Trump nem a Conservative Political Action Conference (CPAC) budapesti rendezvényére érkezik majd, hanem csak annyit lehet tudni, hogy részt vesz ugyanennek a szervezetnek a floridai konferenciáján. Nem lehetetlen, hogy a volt elnök Budapestre is elutazik majd de erről – a korábban megjelent hírekkel ellentétben – egyelőre még nincs információ. 

A CPAC-nek a legfontosabb, legnagyobb rendezvénye Floridában lesz február 24-27. közt. Azt, hogy ezen a konferencián Donald Trump is részt vesz, már régóta tudni lehet, ezt hónapok óta hirdetik a CPAC közösségi oldalain is. 

A félreértésekre az adott okot, hogy március 25-én és 26-án ugyanez a szervezet rendez egy másik konferencián Budapesten, a Várkert Bazárban. Donald Trump fia, Donald Trump Jr. pedig nemrég a közösségi oldalán hirdette meg a CPAC rendezvényét – csak éppen nem a budapestit, hanem a floridait. 

A hazai sajtó számára viszont nem volt egyértelmű, hogy afenti  poszt a floridai rendezvényről és nem a budapesti CPAC-konferenciáról szól, így – tévesen – elindult a híresztelés, miszerint Donald Trump Magyarországra érkezik. 

Nem kizárt egyébként, hogy Trump a budapesti konferencián is részt vesz, de ezt még nem lehet tudni.  Egy hete mindössze annyi derült ki, hogy a volt amerikai elnök meghívót kapott a budapesti konferenciára is

Gulyás Gergely miniszterelnökségért felelős miniszter legutóbb, a szerdai kormányinfón azt mondta: nincs információja arról, hogy az áprilisi választásokig Donald Trump Magyarországra jönne – bár Orbán Viktor korábban jelezte a volt elnöknek, hogy szívesen vendégül látná őt. 

A budapesti rendezvényen a sok száz résztvevő között külföldi és hazai előadók is lesznek: többek közt már elfogadta a meghívást Spanyolországból Santiago Abascal Conde, a jobboldali VOX párt elnöke, valamint a brazil elnök fia, Eduardo Bolsonaro is. Rajtuk kívül amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, valamint jobboldali európai politikusokat, parlamenti képviselők is érkezhetnek majd a Várkert Bazárban rendezett konferenciára. 

(Borítókép: Donald Trump 2019. július 31-én Washingtonban. Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images)

Rovatok