Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzset

2022. február 24., csütörtök 11:12 | aznap frissítve

Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai katonai műveletek miatt csütörtök délelőtt fél 11-re összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését a Karmelita kolostorba – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Az ülésen rész vesz

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán bejegyzéssel jelentkezett az ülésről. Részleteket egyelőre nem árult el, de azt ígérte, hamarosan beszámolnak a fejleményekről.

Mint arról már az Index is beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében. Az orosz elnök szerint a katonai művelet célja a helyi lakosság védelme, amely – mint fogalmazott – az elmúlt nyolc évben bántalmazást és „népirtást” szenvedett el a „kijevi rezsimtől”.

(Borítókép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök [b] és Benkő Tibor honvédelmi miniszter [j] a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjában 2022. február 23-án. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok