Index Vakbarát Hírportál

Varga Juditék befogadtak egy kétgyermekes kárpátaljai családot

2022. február 27., vasárnap 17:18

Az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán jelentette be, hogy befogadtak egy kétgyermekes kárpátaljai családot az otthonukba, és felajánlottak félmillió forintot a háború elől menekülők megsegítéséért dolgozó szervezeteknek, többek között az Egy Vérből Vagyunk Alapítványnak.

Varga Juditék befogadtak az otthonukba egy kétgyermekes kárpátaljai családot, valamint felajánlottak félmillió forintot a háború elől menekülők megsegítéséért dolgozó szervezeteknek.

Rengeteg honfitársunk próbál erejéhez mérten segíteni a bajbajutottakon: szállással, fuvarral, pénzadományokkal, gyógyszerek és élelmiszerek gyűjtésével és sokan személyesen a határátkelőknél. Magyarország segít

közölte Varga Judit a Facebook-oldalán.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szintén a közösségi oldalán  tájékoztatott arról, hogy a 1357-es adományvonalon a Híd Kárpátaljáért összefogás keretében már közel 35 millió forint gyűlt össze.

Magyarország szerepet vállal az Ukrajnában kialakult humanitárius katasztrófa enyhítésében – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a záhonyi magyar–ukrán határátkelőhelyen. A Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával közösen tartott sajtótájékoztatón a tárcavezető azt is hangsúlyozta: Magyarország befogadja a bajbajutottakat, és Kárpátaljára is küld segítséget.

(Borítókép: Varga Judit 2022. február 16-án. Fotó: Kovács Attila / MTI)

 

Rovatok