Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a sárkeresztúri gázolót

2022. március 1., kedd 17:46

A Székesfehérvári Járásbíróság kedden elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki szombaton a Fejér megyei Sárkeresztúron elgázolt két kiskorút, akik közül az egyik a kórházba szállítást követően meghalt.

A Fejér Megyei Törvényszék tájékoztatása szerint a letartóztatás elrendelésére szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt volt szükség. A végzés nem végleges, azt a gyanúsított és védője megfellebbezte.

A közlemény szerint a férfi ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt van folyamatban büntetőeljárás.

Mint arról korábban az Index beszámolt, a Fejér Megyei Főügyészség hétfőn indítványozta a férfi letartóztatását. A vádirat szerint a férfi autóval a haragosa háza elé hajtott, akivel szóváltásba került, veréssel fenyegette meg, majd elhagyta a helyszínt. Rövid idő után visszatért, és a gépkocsival a ház előtt tartózkodó férfi és két gyermeke közé hajtott.

Az egyik kiskorút frontálisan elütötte, a gépkocsi első kerekeivel a gyermek testére ráhajtott, hátramenetbe váltott, és újra áthajtott rajta, majd elmenekült. Menekülése alatt elsodorta a másik gyermeket is, aki könnyű sérülést szenvedett. A főügyészség jelezte, hogy a cselekmény akár 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható.

Rovatok