Index Vakbarát Hírportál

Háromnyelvű táblákon segíti a Magyar Közút a menekülteket a magyar–ukrán határ közelében

2022. március 1., kedd 13:35

A sárga alapon fekete színű jelzések információkat mutatnak, illetve az útirányokról adnak tájékoztatást.

Háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyez el a magyar–ukrán határ közelében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Magyarországra érkező ukrán menekültek tájékozódásának megkönnyítése miatt – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Mint írják, az új, egyedi jelzésű, magyar, angol és ukrán nyelvű táblákat, illetve útirányjelzőket a Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódva gyártatták le, és kedden kezdték el kihelyezni a cég szakemberei.

A közútkezelő a kormány által Záhonyban, Barabáson, Lónyán, Beregsurányban és Tiszabecsen kialakított segítségpontokhoz vezető főbb utakra telepíti a sárga alapon fekete színű táblákat, amelyek a menekültek számára információkat mutatnak, illetve az útirányokról adnak tájékoztatást.

A társaság ezeket az információkat az M3-as autópálya érintett szakaszán az út felett található digitális, változtatható jelzésképű tábláin is megjelenteti. 

A segítségpontoknál ugyanilyen arculattal nagy méretű táblákat helyez ki a vállalat annak érdekében, hogy a rokonok és az ismerősök könnyen és gyorsan eljussanak a bajbajutottakhoz.

A beregsurányi határátkelőnél készült helyszíni riportunkat itt olvashatja el, a Záhony polgármesterével készült interjúnk pedig ide kattintva érhető el.

Rovatok