Index Vakbarát Hírportál

Az ellenzék felszólítja Orbán Viktort, hogy ne hazudjon, ne rágalmazzon és ne uszítson

2022. március 4., péntek 14:07

Az Egységben Magyarországért szövetség felháborodottan reagált a miniszterelnök péntek reggeli interjújára. Közleményükben Vlagyimir Putyint Orbán Viktor gazdájának nevezik.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában az orosz–ukrán háborúról, a menekültek megsegítéséről, a szankciókról, a választási kampányról és a járványügyi intézkedések visszavonásáról is beszélt.

A Márki-Zay Péter vezette hatpárti ellenzék közleményben reagált az interjúra:

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli – úgynevezett – rádióinterjúja túlment minden határon. A miniszterelnök közölte: a baloldal a háború oldalán áll. Elhangzott továbbá, hogy a baloldal azt mondta: a kárpátaljai magyarok oroszbarátok.

Az Egységben Magyarországért szerint a jelenlegi helyzetben valóban stratégiai nyugalomra van szükség, ezért felszólítják a kormányfőt, hogy „ne hazudjon, ne rágalmazzon, ne uszítson”.

Értjük, persze, hogy az aljasságot tekintve is igyekszik megfelelni gazdájának és példaképének, az esztelen háborút kirobbantó, ártatlanokat, köztük gyermekeket halomra gyilkoló Vlagyimir Putyinnak, de most inkább foglalkozzon a háború hatásainak mérséklésével, és tegye azt, amit a sokszínű ellenzék: segítse a menekülteket.

Az ellenzék úgy látja, hogy Orbán Viktor hintapolitikája jelenti a legnagyobb kockázatot Magyarország biztonságára, „így ma hazánkban egyetlen ember van, akit bármilyen felelősség terhel a háborúért: az maga a kormányfő”, aki a háború ellenére „újra és újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik”.

Az Egységben Magyarországért pártjai leszögezték, hogy békét akarnak, ennek zálogát Vlagyimir Putyin megállításában, az európai védelmi szövetség megerősítésében, valamint abban látják, hogy „Magyarországot kiszabadítsuk Putyin érdekszférájából”.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, pénteki percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Rovatok