Index Vakbarát Hírportál

Javuló járványadatok érkeztek pénteken

2022. március 11., péntek 09:17

Az egy nappal korábbihoz viszonyítva kevesebb, 2068 új fertőzöttet igazoltak péntekre, magasnak mondható – 14,435-es – mintavétel mellett. A koronavírus-tájékoztató oldal összesítése szerint a járvány kezdete óta összesen 1 814 362 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. A fertőzöttségi mutatóknak március 9-én volt egy jelentős megugrása, konkrétan duplázódott.

Az elmúlt 24 órában 50, többségében idős, krónikus beteg halt meg, ezzel az elhunytak száma 44 653-ra emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 650 643 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 119 066 főre csökkent.

2338 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 109-en vannak lélegeztetőgépen, ami szintén javulást jelent a tegnapihoz képest, bár nem nagymértékű az eltérés. 

A beoltottak száma 6 398 091 fő, közülük 6 177 402 fő a második, 3 824 405 fő a harmadik, 229 151 fő már a negyedik oltását is felvette.

Több korlátozás is megszűnt

KAPCSOLÓDÓ
Hétfőtől nem kötelező a maszk és több korlátozás megszűnik

Hétfőtől nem kötelező a maszk és több korlátozás megszűnik

Az oltás továbbra is felvehető az oltópontokon.

Az egészségügyi adatok folyamatos javulásának köszönhetően a Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette: mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, kivezetik a korlátozásokat. Ennek értelmében

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

Folytatódik az oltási akció

KAPCSOLÓDÓ
Márciusban is lesznek oltási akciónapok

Márciusban is lesznek oltási akciónapok

Csütörtökön és pénteken délután, valamint hétvégén a kijelölt oltópontokon.

A kormány és az operatív törzs döntése alapján  márciusban is folytatódnak  az oltási akciónapok. Csütörtökön és pénteken délután kettő és hat óra között, szombaton pedig délelőtt tíz és délután hat óra között regisztráció nélkül fel lehet venni a soron következő, koronavírus elleni vakcinákat.

Az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Az oltás felvételéhez hozzájáruló nyilatkozat szükséges, kiskorú esetében ezt a szülők töltik ki. Minden oltáshoz külön hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni:

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok