Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump: Orbán Viktor kemény, okos és szereti az országát

2022. március 15., kedd 21:12

Üzenetet küldött Donald Trump volt amerikai elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek március 15-e alkalmából. A levél tartalmát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán osztotta meg.

Március 15. alkalmából levelet küldött Donald Trump volt amerikai elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek. Az üzenetet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ismertette a közösségi oldalán.

Látva mindazt, ami Oroszország és Ukrajna között zajlik, a sok egyéb mellett, most a nagyszerű és csodálatos magyar embereknek minden eddiginél nagyobb szükségük van Orbán Viktor miniszterelnök erős vezetésére. Ő kemény, okos és szereti az országát. A közelgő április választások kapcsán már most maradéktalan és teljes támogatásomról biztosítom

– olvasható a levélben.

Korábban az Index is beszámolt róla, hogy az egykori amerikai elnök Orbán Viktort támogatja az áprilisi magyarországi parlamenti választásokon. Ezzel kapcsolatban Donald Trump egy közleményt is kiadott, amelyben arról írt, hogy Orbán Viktor „csodálatos munkát végzett Magyarország megvédésében, az illegális bevándorlás megállításában, a munkahelyteremtésben és a kereskedelemben, és meg kell adni neki az esélyt a folytatásra a következő választáson”. Szerinte Orbán Viktor egy „erős vezető, akit mindenki tisztel”.

Donald Trumpot egyébként éppen Orbán Viktor biztosította elsőként a támogatásáról az Európai Unió vezető politikusai közül, amikor indult az amerikai elnökválasztáson.

(Borítókép: Donald Trump 2022. február 26-án. Fotó: Joe Raedle / Getty Images Hungary)

Rovatok