Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor elhagyja a határvidéket, Szerbia felé veszi az irányt

2022. március 18., péntek 19:34

A miniszterelnök, miután három napot a határon töltött, bejelentette: elindul Belgrádba. A közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből nem derült ki, hová készül a miniszterelnök, de az Index ennek is utánajárt.

Orbán Viktor miniszterelnök három napot töltött az ország keleti határán, ahol ellenőrizte, milyen a helyzet a magyar–ukrán határszakaszon. A miniszterelnök szerint jövő héten nagyobb menekülthullámra számítanak, ezért több határátkelőhelyet meg fognak erősíteni.

A miniszterelnök péntek este közzétett posztjában bejelentette: elindul Belgrádba. A közösségi oldalán megjelent bejegyzéséből azonban nem derült ki, hová indul a kormányfő.

Ismert azonban, hogy holnap adják át a Belgrád–Budapest nemzetközi vasútvonalon a Belgrád–Újvidék vasútszakaszt és az első Soko nevű gyorsvonatot. A szerb lapok szerint a vonaton elsőként Aleksandr Vucic szerb elnök és Orbán Viktor miniszterelnök utazik majd Újvidékre.

A vasútvonal felújítását még 2017-ben jelentették be. Orbán Viktor miniszterelnök akkor a projektről elmondta: Kína, egy EU-tag és egy EU-tagjelölt ország együttműködésével jön létre. A 160 kilométeres vasútvonalat a tervek szerint 750 milliárd forintból újítják föl, ezzel ez lesz Magyarország eddigi legnagyobb vasúti beruházása. A projekt várhatóan 2023-ban fejeződik be.

Rovatok