Index Vakbarát Hírportál

Szakértő: Nem egyéni perverzió, ha a gyermekét féltő szülő titokban felvételt készít

2022. március 21., hétfő 07:01

Sokkolta a nők elleni erőszak áldozatait segítő Patent Egyesületet az a hír, mely szerint a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt egy szegedi nővel szemben, aki volt élettársa tudta nélkül rögzítette, hogy a férfi mit csinál a láthatás alatt közös gyermekükkel.

Spronz Júlia, az egyesület jogásza elmondta: évek óta bevett gyakorlat a családjogi ítélkezésben, hogy felhasználhatóak a titokban készített hang- és képfelvételek, ha az érintett személy más módon nem tud bizonyítani. A jogász szerint minderre több precedens is van.

A szakértő úgy látja, a négy fal között történő abúzus bizonyítására nincs is más lehetőség, mivel a bíróságon ezeket nem szokták bemondásra elhinni. Mint fogalmazott: meghökkentőnek és elborzasztónak tartja a vádemelést.

Bízom benne, hogy csak valamilyen egyéni hibáról van szó, és nem egy új jogalkalmazási irány veszi kezdetét ezzel

– fogalmazott Spronz Júlia az RTL Klub hírportáljának, hozzátéve, hogy nem számít „egyéni perverziónak”, ha a gyereküket bántalmazástól féltő szülők felvételt készítenek.

Mint megírtuk, vádat emeltek egy szegedi nővel szemben, aki hónapokon keresztül titokban fölvette azt, amikor korábbi élettársa a közös gyerekükkel volt láthatáson.

Rovatok