Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin: A népszavazáson mindenki állást foglalhat a gyerekek biztonságának megőrzéséről

2022. március 25., péntek 10:34

Fontos és elvitathatatlan jognak nevezte Novák Katalin, hogy a szülők saját maguk dönthessenek gyermekeik szexuális neveléséről. A májusban hivatalba lépő köztársasági elnök erről a közszolgálati rádió péntek reggeli műsorában beszélt.

A politikus kifejtette: „Nem feltétlenül fizikai értelemben, hanem inkább szellemi, lelki biztonságuk vonatkozásában, de léteznek azok a veszélyek, amelyek fenyegetik a gyermekeket, még ha a járvány vagy a háború mellett most ezek nem olyan nyilvánvalók.”

Novák Katalin emlékeztetett, hogy jövő hétvégén az országgyűlési választás mellett országos népszavazás is lesz. Álláspontja szerint a voksolás lehetőséget nyújt, hogy mindenki állást foglaljon, hogy a gyermekek biztonságát elsősorban a szülőknek kell-e garantálniuk, és arra is, hogy meg kell-e őrizni a szülők jogait a gyermekek szexuális fejlődésénél.

Édesanyaként számomra nagyon fontos, hogy a gyermekeink hosszú távú szellemi, lelki, érzelmi biztonságát is garantálni tudjuk

– fogalmazott Novák Katalin.

A megválasztott köztársasági elnök szerint a népszavazás lehetőséget ad a szülőknek, hogy nyilatkozzanak arról, mennyire tartják fontosnak gyermekeik hosszú távú fizikai, érzelmi, lelki és szellemi biztonságát, valamint arról, hogy mindezt hogyan tudják megőrizni.

Novák Katalin a napokban tett útjáról is beszélt. Elmondása szerint négynapos ott-tartózkodása alatt megindító összefogást tapasztalt az ukrán határ mentén. A politikus hangsúlyozta, hogy csak pozitív tapasztalatokat szerzett, a menekülteket segítő emberek között pedig nem volt pártalapú nézetkülönbség.

Rovatok